Wednesday, 12 March 2014

Aktiviti Syakirah di rumah

Memandangkan aku sudah menjadi surirumah,masa memang banyak dihabiskan untuk melayan anak-anak. Mujurlah Syakirah sudah pandai main sendiri,bagi je IPAD pandai pula dia cari YouTube atau Games yang dia minat..Aku banyak download Flashcard-Color,Animals,Shapes dan lain lain kat dalam App Store yang free je..Hehehe. Ni antara games yang aku download..
Kadang-kadang aku ajak Syakirah join aku pilates,atau lompat bintang dalam rumah. Paling tak tahan,masa aku tengah dalam Position 4knee siap dia simpan toys bawah perut..Nak tergelak pun ada,tak boleh konsentrat langsung aku nak excercise ye.. Sabar je la!

Dia suka main Lego.  Walaupun belum pandai susun bentuk lagi, kalau dia dapat susun setinggi boleh pun dia da happy!! Lucu lak.. Happy je aku tengok..Budak-budak kan easy to satisfy.. Dah borink dengan Lego,dia semakkan sekeliling rumah hahaha.. Aku wokey je. Husband aku yang fenin kepala..HehePastu dia suka main masak-masak.. Dia cooker aku yang disuap nya..Layan je ~ aku siap buat2 pedas lagi...Haa kelam kabut dia cari botol air takut aku kepedasan..Kikikih..
Syakirah suka tengok Kids song macam Mother Goose Club, Song& Stories, Muffin song dan terbaru sejak dia mula pandai cakap dan faham bahasa ni, Syakirah suka tengok POCOYO,UPIN IPIN dan TELETUBBIES!!!


Hahaha..Siap menari lagi!!

Kengkadang aku suruh dia tolong potong dan cuci sayur!! Hmm sampai habis sinki aku tersumbat.. Bising husband ..Hihi..Petang-petang kadang-kadang ajak dia mandi swimming pool. Tak sabar tunggu Irfan besar,boleh temankan Syakirah..Main bola atau basikal. Dan kalau encik suami ada masa,kami ke Playground.. Yahuu!!!  haha aku yang excited :-)Aku sekarang paling suka tangkap gambar Syakirah dan Irfan.Seronoknya tengok Syakirah membesar di depan mata. Ini la nikmat masa yang Allah berikan padaku. Syukur Alhamdulillah..

No comments:

Post a Comment